2006-04-30

Kiss DP-600: eind goed, al goed!

Schitterend toch, de Kiss werkt onmiddellijk zoals het hoort! Eerst de afloop van het Exell verhaal, dan de setup van de DP-600!

De mensen bij Exell waren heel vriendelijk en behulpzaam, zowel bij de e-shop als in de winkel in Leuven. De bestelling bij de e-shop is zonder problemen geannuleerd via telefoon, en de mensen van Leuven hebben de Kiss in de winkel bijgehouden voor mij tot vrijdag.

Sinds vrijdag heb ik 'm dus, maar ik heb 'm enkele minuten geleden pas aangezet. Eerst het boekje gelezen dat erbij is, en dan op het internet gezocht naar de verbindingsmogelijkheden via linux of solaris. Via google heb ik kissd van Stelian Pop gevonden, en dat werkt wonderbaarlijk eenvoudig en correct! Uiteraard heb ik voordat ik de Kiss activeerde eerst ethereal opgestart, vooral om te begrijpen hoe de Kiss werkt, maar ook om te controleren of er geen (verborgen) phone home functie was. En wat blijkt, de DP-600 is heel braaf! Bovendien maakt de DP-600 zelf ook gebruik van GPL software, tof!

De PCLink software op de Kiss is grappig...ARE YOU KISS PCLINK SERVER?

'k heb nog maar één filmpke getest, maar dat speelde in elk geval zonder problemen en heel vlotjes! Meer nieuws later, maar geen nieuws is goed nieuws!

2006-04-23

Shaka staat naast Pasha!

Naar analogie met Pasha de sunblade, genoemd naar Pasha de hond die drie jaren in ons dierenasiel heeft gezeten, heb ik de volgende sunblade genoemd naar Shaka (foto hiernaast). Shaka was een heel lieve sharpei, maar veel te mager en uiteindelijk overleden bij de dierenarts.

Effe technisch. Shaka heeft Solaris 10 gekregen, een uname -a geeft volgende uitvoer:
SunOS shaka 5.10 Generic sun4u sparc SUNW,Sun-Blade-1000
De bedoeling is dat Shaka gaat dienstdoen als backup server voor mijn bvba. Alle belangrijke dingen die op Pasha staan moeten via rsync (of iets gelijkaardigs) naar Shaka gaan. Rechts ziet u Pasha en Shaka broederlijk naast elkaar staan. Pasha heeft twee zwarte drivebays en staat aan, Shaka is nog origineel en staat op de foto niet aan. Ah nee, want de zon schijnt, dus het is hoog tijd om wat in de tuin te werken.

Dubbele Kiss en Exell

19 april is voorbij, dat wil dus zeggen dat de Kiss DP 600 leverbaar is!! Vorige donderdag zat er een berichtje in de brievenbus, er was een pakjesdienst langsgeweest. Nu, ik bestel niet zo veel dingen, dus oftewel was dat de Kiss, oftewel een welkomstpakket van Novell omdat ik nu CLP ben. De buren verwittigd dat er vrijdag een pakje zou komen, maar door omstandigheden waren er vrijdag ook geen buren. Ik heb dus geen idee wat het pakje is, maar het komt van Ingram, dus ik vermoed toch de Kiss...
Maar vrijdag was er ook een berichtje op mijne GSM...de Exell winkel van Leuven, met de aangename verrassing dat mijn Kiss daar gearriveerd is! (Dus toch een verrassing van Novell?) Ikke dus zaterdag naar Leuven, en dolblij met de Kiss aan de kassa. "Gelieve 336 euro te betalen." zei die winkelier. Oei, hier is iets niet pluis, want op mijn bestelbon staat 406 euro...tenzij...yep, mijn vermoeden was juist. Ze hadden de oude bestelling (die ze vorige keer kwijt waren) toch uitgevoerd. In december had ik die Kiss idd voor 336 euro bestelt, maar vandaag kost 'm 406 euro. Ik leg dus uit aan die gasten dat ik geen twee toestellen wil...
Afspraak nu is dat ik de levering van Ingram afwacht, en dan een van de twee bestellingen annuleer. Liefst die van 406 euro natuurlijk ;-)

Die levering van Ingram wordt ook nog een heel verhaal, want ik werk deze week overdag bij de vrt, dus ze kunnen dat niet thuis leveren. Ik heb nu gevraagd om het maandag aan de receptie van de vrt te leveren...we zullen zien wat dat geeft.

2006-04-17

Nuclear weapons and Iran

In the news again today, the "leaders of the world" want to talk to president Mahmoud Ahmadinejad of Iran about its nuclear program. What's to talk about ? Iran just wants to be able to defend itself in case someone is attacking them. Don't misunderstand me, i'm against nuclear weapons, but Iran has as much right to have them as Great Britain, France or the USA.
But what about our safety ? Yes it is true, when the whole islamic region has atomic weapons, the world will be less safe for us Europeans. But how do the people in the Middle East feel ? You think they feel safe, knowing that the USA can attack whenever they feel like it ? If i was living in Iran, i would prefer this country to have nuclear weapons, just to make sure the terrorrists from the Whitehouse stay at a proper safe distance.
The most aggressive country has nuclear weapons, and it is the only country to have used them to kill hundreds of thousands of civilians. So i say, stop all these efforts and let Iran have their defense, because they might need it in the near future.

2006-04-16

trapje en Kiss van Exell

trapje Hierzie eindelijk enkele fotos van het trapje naar de tuin, of beter naar het nieuw aangelegde tuinterrasje. Daarachter beginnen de stekelbessen al te groeien. Eens benieuwd wat ze gaan doen, want ik heb ze nog nooit gesnoeid. Vorig jaar zijn er verbazingwekkend veel bessen aan gekomen.

Wat de Kiss van Exell betreft, ik heb hun raad opgevolgd en het ding online bestelt. 19 april staat er als leverdatum...laat ons hopen dat exell meer weg heeft van kasseileggers dan van verandabouwers ;-)

cheers,
pol :)

2006-04-06

aardappels in Exell Leuven

Op 15 december 2005 wandelde ik de Exell in Leuven binnen om een Kiss DP 600 te kopen. Het toestel was niet op voorraad, dus ik bestel. Exell vraagt geen voorschot, want de bestelling kan een maand op zich laten wachten. Sympatieke mensen bij Exell!

Sindsdien wandel ik daar om de twee weken eens binnen om te vragen of de DP600 al geleverd is. Ondertussen kennen ze mij daar, maar de Kiss is er nog steeds niet.

Vandaag bel ik nog eens om te vragen hoe het zit...en wat blijkt, ze vinden de bestelling niet meer ?! Geen probleem, ik vraag of er een nieuwer of ander toestel is "nee". Dus vraag ik om opnieuw een DP600 te bestellen. "Goed" zegt die verkoper aan de telefoon "wil U dan efkes tot hier komen om een voorschot te betalen ?". Aardappel ??!!

Dat snap ik nu niet hee, denkt die nu echt dat als iets vier maanden lang niet kan geleverd worden, dat ik dan maar efkes een voorschot ga betalen ? Begrijp me niet verkeerd, het is normaal om een voorschot te betalen voor iets van een paar honderd euro, maar niet na vier maanden hee, aardappels!

2006-04-03

Kassei in de zon

Waauw, een zonneke, een lief hondje, en verse kassei op de oprit, wat moet ne mens nog meer hebben ? 'k heb van die vijf minuten zon vandaag geprofiteerd om nog wat zand tussen de kasseikes te borstelen. Vanaf vrijdag mag 'k er met de Ka op. 't valt mij trouwens op nu, dat de meeste mensen (allee, hier in de straat toch) hunnen oprit verzakt is (zo mooi op twee bandensporen). 'k ben eens benieuwd of ik dat ook ga voorhebben...