2009-03-21

barcamp Antwerpen #bca

Barcamp Antwerpen was goed, heel goed! De afwezigen hadden ongelijk.(*)

Béate Vervaecke haar presentatie over Google Adwords was boeiend, zij weet goed waarover zij spreekt.

Nadien sprak Thomas Vande Casteele over Google Analytics. Voor de tweede keer werd mijn verwachting overtroffen.

Pieter Ardinois gaf een boeiend overzicht van QR codes, met interessante praktijkvoorbeelden en business cases. Alle naamkaartjes waren voorzien van een qr code die naar je twitter account verwees.

Tijs Vrolix sprak over enkele van zijn iPhone apps (en had zijn presentatie in 10 minuten gemaakt). 't was leuk!

Steffest sprak over de Arduino (ik moest aan de bug denken) en over zijn tweetshirt project. Zijn demo's met de 81 ledjes en de wii waren zeker de moeite.

De max was wel Stijn Wens met zijn ei! Heel goeie design van zijn slides. Hij vertelde me vooraf dat hij nog nooit een presentatie had gegeven, maar dat was er zeker niet aan te zien. Schitterend gewoon (hopelijk komt de video online). Zet wel je geluid af als je naar zijn website gaat :(

Verder heeft Johan Ronsse van Netlash nog enkele goeie tips gegeven om in de 'zone' te geraken. Hilke Ross sprak over hoe een muzikant een geek wordt. Al deel ik hier de bedenking van Philip dat bloggen en twitteren(**) absoluut niet volstaan om als 'geek' bestempeld te worden. Nancy Verbrugge bewees dat ze een pak sympathieker is dan haar bedrijf. Ze had enkele goeie tips bij over het maken van presentaties. Aster Saerens begeleidde een aangename en ontspannende 'beweeg' sessie, zeker de moeite!

De details van de meeste sessie ontbreken, je had maar aanwezig moeten zijn.

Bij deze nog een dikke dank voor de sponsors: nucleus, devia, chocolateque, 10to1, the parking lot en Nespresso(geluid afzetten).


(*) Er waren zo'n 150 mensen ingeschreven voor deze editie, en er kwamen er maar 70 opdagen. Heel wat volk schreef zich pas op het allerlaatste moment uit (met als gevolg dat er veel eten moest weggegooid worden). Shame on you!

(**) Ik twitter nog steeds niet! Hou je van een zekere zen-stilte, wordt dan mijn 26ste follower ;-)

2 comments:

Anonymous said...

een twitteraar die zich niet laat gaan in nodeloze onzin en andere #twitteRT@speak, applaus!

Stijn Wens said...

ok, ik zal iets doen aan de muziek...
misschien maar ineens alles aanpakken.
iemand interesse?