2010-02-21

Grrratch luuug Raaaach aaarg

Ik hou van epische, zeg maar lange verhalen. The Sword of Truth is zo een episch verhaal, uitgespreid over elf boeken. De laatste bladzijde is gelezen. 8069 bladzijden liggen achter mij.

Het ging over magie, over draakjes en eieren, over de Mud People en de Baka Ban Mana (later de Baka Tau Mana), over witches en wizards, Sisters of the Light en Sisters of the Dark, over Nicci, Cara, Denna en Kahlan, ook over Jennsen, Richard, Chandalan en over Rachel, Chase, Zedd, Adie en ook Oba, Fitch, Rikka en uiteraard Nathan, Ann, Jagang en Jillian.

Er waren de Boxes of Orden, the Sword of Truth (uiteraard) en de Stone of Tears, maar ook de Boundary, de Temple of The Winds en de Dominie Dirtch.

De leukste was zonder twijfel de gar Gratch "Grrratch luuug Raaaach aaarg!"

Bedankt Terry Goodkind voor dit verhaal!

4 comments:

Bram said...

Grrratch luuug Raaaach aaarg vond ik dan weer het SWOT equivalent van Jar Jar Binks..vreselijk irritant, maar toch entertainend ;-).

Wat vond je van het einde?

Paul Cobbaut said...

--- spoiler ---

Het einde was goed. Zeker de laatste 3-400 bladzijden met die catacomben onder de People's Palace. Ook die Jala match, de rode verf en de gevechten die erop volgden waren heel leuk.

Ik vond het wel spijtig dat Shota zo simpel kon winnen van Six, dat had ze dan al veel eerder kunnen doen!! Daar had ik liever Richard en Zedd samen tegen Six gezien, met eventueel een Shota die een final touch deed.

Wat ook goed was, was de moeder-verschijningen van Shota. Ook de return van queen Violet en Rachel vond ik goed. En zeker de solo-tocht van Rachel!

Ik had verwacht dat alle magie zou verdwijnen op het einde.

Hij laat Ann ook op een goei moment sterven, want dan verwacht je dat er nog slachtoffers vallen (Nicci, Adie).

Scarlet, Du Chaillu, de mriswith en zeker Gratch mochten van mij wel een grotere rol gekregen hebben op het einde.

SeJo said...

Hey,

Als je Terry Goodkind good vond, stel ik je voor om David Eddings te lezen!

Jochen

Paul Cobbaut said...

'k ben halfweg in David Eddings' Pawn of Prophecy ;-)