2007-02-03

veranda update

Ge kunt gerust zijn, er komt een einde aan! Al is dat nog niet voor deze maand, daarvoor heb ik het veel te druk met lesgeven. Hieronder alvast een fotoke van 11 januari, toen de chapemannen met hunnen dikken darm binnenkwamen.


Vloerverwarming was toen al gelegd door Velpie en ondergetekende (amai mijn handen doen zeer). Er is niks moeilijk aan vloerverwarming leggen, maar die haakjes worden erin geklopt door met je handpalm op zo'n smal ijzer ding te kloppen. Hieronder het dikke darm einde bovenop de vloer met vloerverwarming.


Kant en klaar na een paar uurkes, maar wel smerig zoals ge hieronder kunt zien. Die chapemannen hebben met vieren gewerkt, en eens de chape door die buis kwam, hebben ze een dikke twee uur nodig gehad. Ik had iets meer tijd nodig om het huis een beetje proper te maken...


Amai wat een verandering. We zijn nu drie februari 2007, de chape is droog, en de eerste spullekes mogen in de veranda komen. En de vloer dan ? Die leg ik wel in de lente als ik wat tijd heb. Ik heb ooit al eens twee vierkante meter vloer gelegd, dus ik zie niet in waarom ik geen 50 vierkante meter zou kunnen leggen. ;-)Rare constructie denkt ge misschien... dit zicht op de bezette wanden en de paal. Ik had die paal daar liever niet gehad, maar het was de enige optie om het dak te dragen. Al denken de meeste bezoekers dat die paal ook wel wat dunner had gekund.Elektriciteit is er ook sinds gisteren. Enkel het licht in het keukengedeelte brand nog niet. Daar moet zoals ge ziet nog een vals plafond met spotjes komen. Yep, ondergetekende gaat dat zelf (met enige hulp van de houtschool) doen. Ook de keukenkasten ben ik zinnens zelf in elkaar te timmeren...als ik tijd vind!Niks is zo tof als goeie vooruitzichten hebben. Tot bij de volgende update.

paul

No comments: