2007-11-03

KBC Online

KBC Online is de perfecte online web banking. Je hebt een offline bankkaart nodig en een offline bakske. Je kan geen enkele pagina bookmarken. De back toets zal gegarandeerd een overschrijving vernietigen of verdubbelen. De achtcijferige inlogcode staat in mini-micro-font op de homepagina tussen flashy bewegende reklame; deze code moet je intikken op het bakske, dat je (na pincode) verplicht om een andere achtcijferige code in te typen op een numeric keypad waar de cijfers uiteraard omgekeerd op staan (789 bovenaan ipv 123).
Vorige keer lukte het, ditmaal heb ik viermaal een Amiga Guru Meditation gezien "De combinatie van het kaartnummer en de RESPONSE is foutief. Probeer opnieuw.".
Sire, is er nog ergens een deftige online banking ?

8 comments:

Serge van Ginderachter said...

Ik ben wat dat betreft zeer tevreden van wat Fortis aanbiedt. Een digipassrekenmachien, een pin code, een aboneenummer en een browser is al wat je nodig hebt.

Paul Cobbaut said...

Dat klinkt op het eerste zicht al bijna even erg... Werkt de back-toets zoals het hoort of zoals de lotto ?

Ik ben op zich ook wel tevreden, maar waarom moet ik drie-dozijn keer zo'n code ingeven. Als ik dat doe bij het inloggen, dan moet dat toch voldoende zijn voor een sessie van enkele minuten.

Luc said...

Misschien kan je wel niet tikken? *g*
Veel KBC-online gebruikers klagen dat het veel lastiger gaat met die digipass, maar persoonlijk vind ik het een grote vooruitgang. Het vorige systeem was simpelweg compleet onveilig.

Voor de rest is de KBC-online interface spijtig genoeg nog altijd hetzelfde als toen ze het ding opgestart hebben, jaren 90 webdesign...

Philip Paeps said...

Ik kan je de citibank implementatie aanbevelen. Werkt zelfs in sensible webbrowsers. Gewoon rekenmachiending en html pagina's die je met HTTP POST en GET heen en weer stuurt.

Paul Cobbaut said...

Ach KBC online is wel te doen zenne, vorige keer liep alles perfect. Ik vloekte wel efkes bij die vier guru's en die backspace die niet doet wat ge er van verwacht.

Ghosty said...

Ik heb zowel fortis als keytrade bank en ben over deze laatste zeer te spreken: geen gezeul met rekenmachines en dergelijke. Gewoon een usernaam/paswoord en een RSA securid SID 700 aan mijn sleutelhanger (en mijn sleutels die heb ik wel altijd in de buurt ...)
En nu ook een goeie intrestvoet!

AnamCara said...

Het bakske op zich is niet zo erg, maar het aantal kéér dat je het moet gebruiken! Als je ondertussen ook nog in een ander programma gegevens van je bankrekening opneemt, is je sessie afgesloten voor je er erg in hebt. Lap! Terug 'challenge' en 'response', na elke overschrijving, voor en na het eten, bij het beginnen van een belangrijk werk...

Toni Verbeiren said...

Ik heb systemen van Argenta, KBC en Fortis gebruikt en voel het meeste voor Fortis. Inloggen gaat snel en relatief eenvoudig (je moet natuurlijk wel je rekenmachientje bij je hebben!). Geen extra geknoei. enkel wanneer je 'speciale' transakties doet, dien je deze te handtekenen en kost het wat extra (reken)werk. Maar wie heeft dat niet over voor wat extra beveiliging? D'r zijn nog wat hoekjes en kantjes als het gaat over de web interface, maar deze wordt dan ook geregeld aangepast en verbeterd.

Een RSA token vind ik niet zo interessant omdat je het kan kwijt raken (of erger). Ideaal lijkt me een token-versie van de digipassrekenmachine. Zo zou ik het steeds mee kunnen nemen...