2008-03-16

echte snelheidsduivels gaan vrijuit!

Ik rij regelmatig op de Sint-truidensesteenweg in Hakendover richting Sint-Truiden. De maximum snelheid daar is 70km/u, de gemiddelde snelheid van het verkeer ligt er eerder rond de 100km/u.

Op zich laat de baan toe dat je 80 rijdt, dus heel wat mensen doen dat ook. Een van de redenen om geen 70 te rijden is dat de auto achter je behoorlijk zenuwachtig wordt als je 70 rijdt. Ja kan namelijk niet overal inhalen.

Af en toe staat er een 'anonieme' wagen te flitsen! Als die wagen daar staat, dan rijden al die dikke BMW's en Mercedessen braafjes 70, want je ziet de wagen zeker 800 meter op voorhand staan. Toch zag ik vorige week weer iemand geflitst worden, geen 'dikken bak' neen, wel een klein autootje met een onschuldig dametje erin, zo overstuur van de flits dat ze prompt naar 60 zakte en ik ze dus kon inhalen.

En dat is het probleem!! Door de psychologisch druk van bumperrijders en grote-flikkerlichten-aggressievelingen op dat stukje steenweg hebben onschuldige mensen die zich aan de snelheidslimiet willen houden de gewoonte gekweekt om 80 of zelfs meer te rijden. En dat soort onschuldige mensen kijkt niet uit naar flitscontroles en wordt dus gepakt.

Beste politiemensen, gelieve u deftig te verstoppen, want u pakt de verkeerde chauffeurs. De 'echte' hardrijders gaan vrijuit.

No comments: