2008-09-01

zo zo zo zinloos

Ik heb energie om zinvolle dingen te doen:
- mijn nichtjes en moeder helpen in deze moeilijke situatie
- een goeie vriend helpen die in zware problemen zit
- mijn werk voorbereiden zodat mensen van de nmbs, belgacom, fujitsu en anderen een deftige opleiding krijgen de komende maanden
- mijn cursus verbeteren (zodat iedereen over beter gratis informatie beschikt)
- billy deftig reviewen
- briefje schrijven naar mijn foster plan kindje
- en nog wat andere dingen...

Het leven kan zo mooi zijn als je anderen kan helpen, als je je kan inzetten en kan zien dat anderen er gelukkig van worden. Vooral het besef dat iemand gelukkig maken ook inhoudt dat die persoon op zijn beurt anderen weer gelukkiger kan maken.

Helaas zijn er ook mensen die zich liever bezighouden met compleet zinloze dingen die verhinderen dat iemand nuttig werk verricht :(

Vorig jaar november werd ik gedagvaard voor een onbetaalde factuur. De dagvaarding was verstuurd op 30 november, de factuur had ik reeds betaald 30 dagen voordien op 1 november. Toch gingen de betrokkenen door met de dagvaarding. Waarom is mij een raadsel. Het gevolg was wel dat ik moest zorgen dat ik de nodige bewijzen van betaling had en dat ik een advokaat moest betalen. Je verliest tijd met papierwerk en telefoons. Je verliest energie omdat je je zorgen maakt. Je verliest geld omdat je een advokaat moet betalen. Dit noem ik zinloos tijdverlies, zinloos energieverlies en zinloos geldverlies, en gaat ten koste van anderen gelukkig maken, ten koste van doorwerken en ten koste van steun aan goede doelen.

Vandaag is het weer van dat. Vorige week ontving ik een document, met daarin een typfoutje (zo'n 13.000 euro in mijn nadeel). De tegenpartij weet dat dit een typfoutje is. Ik moet voor 15 september reageren om het recht te zetten. Tot daartoe alles ok! Alleen is de tegenpartij daar weer met een extra dagvaarding. Ze doen alsof het typfoutje er geen is (en ze doen alsof 15 september al voorbij is). Ondergetekende kan dus weer zinloos de betalingsbewijzen van drie jaar geleden gaan kopieren, een dossierke maken, een advokaat betalen, een klant in de steek laten, vrienden minder steunen, goede doelen links laten liggen en zich zorgen maken. Het is me wederom een raadsel waarom ze dit doen, ze weten dat die 13.000 euro al drie jaar op hun rekening staat...toch jagen ze mij (en zichzelf) op kosten ?!

Dit is zo zo zo zinloos :(

zucht

3 comments:

AnamCara said...

Inderdaad. Je wordt er doodmoe van en je vraagt je af of de mensen die je met zulke problemen opzadelen niks nuttigers te doen hebben. Pipoos!

Clo Willaerts said...

Hey Paul,

Twee duidelijke gevallen van "tergend rechtsgeding" en daar kan je hén voor aanklagen. Maar ja, zelfde straatje.

boskabout said...

Het blijft precies maar komen :-(. Sterkte!