2008-06-18

boerenprotest

De boeren zijn niet gelukkig, hun eisen lijken gegrond.

Zonet reed ik van Leuven naar Antwerpen, en wat zag ik (gelukkig aan de overkant) op de E40 ? Een rij traktors in de buurt van Bertem die alle verkeer blokkeerden. Mijn kant van de snelweg was vrij, en ik kon tegen 120km/u doorrijden tot in Antwerpen. 'k zag wel de miserie van Bertem tot op de Brusselse ring in Zaventem.

Is dat nu echt nodig om zoveel mensen te pesten ? Is het niet efficienter om gewoon de uitgang van de parlementen te blokkeren ?

2 comments:

Philip said...

Ik vraag me vooral af of ik de enige ben die het is opgevallen dat de boeren protesteren over hoge brandstofprijzen door ... jawel, heel veel brandstof te verspillen.

Het zou me niet verbazen moest het heen-en-terugje onnozel doen in Brussel voor de gemiddelde traktor meer brandstof verbruiken dan een dag of twee het erf omploegen.

Stefan - ZipKid - Goethals said...

Philip,

Ik ben benieuwd hoe jij tot de conclusie komt dat 1 dag ongeladen rondrijden en stationair de motor laten draaien meer brandstof zou verbruiken dan 2 dagen tonnen aarde te verplaatsen.... En misschien kan je bedenken dat elke actie 'energie' gaat vergen. Als het niet diesel is zal het een ander soort zijn maar uiteindelijk zal je nooit gehoord worden door actieloos thuis te blijven.

Groeten,

Stefan.