2008-06-05

Woodfever in den Hopsack in Antwerpen

Gisterenavond afgezakt naar den hopsack in de Grote Pieter Potstraat in Antwerpen voor een optreden van Woodfever.

Woodfever bestaat uit Jan en Danny, en is een gitaarbandje dat het vooral moet hebben van de samenzang van de twee. Ze hebben dit jaar al heel wat ervaring opgedaan met optredens, dus de plankenkoorts begint stillekesaan te minderen.

Na het debacle (rotslechte geluidsman) in het Kultuurkaffee van de vub twee maand geleden, was dit optreden een aangename bevestiging van hun kwaliteiten. Vooral hun Nederlandstalige liedjes "winter" en "voorspoedig ongeluk" getuigen van hoge muzikale en inhoudelijke kwaliteit. De Engelstalige covers bewijzen dan weer dat de stem van Danny gemaakt is om een bomvol sportpaleis koude rillingen te geven.

Nu zondag zijn deze twee singer-songwriters te gast in Muziekcentrum Kinky Star te Gent. Ik zou zeggen "allen daarheen!".

Edit: woodfever op youtube

1 comment:

Smellekes said...

Hey Paul, merci voor je positieve commentaar. Dat doet deugd dat er zoals gisteren verscheidene mensen laten horen dat ze genoten hebben. Voor ons heeft dat er veel mee te maken dat de plankekoorts zo goed als achterwege blijft.
Trouwens ik vind dat Danny zijn liedjes minstens even sterk zijn. Al vragen zij enkele beluisteringen meer dan bv 'Winter' en 'Voorspoedig'. Ze zijn op een iets minder populaire leest geschoeid denk ik. Trouwens 'Little Wolfie' blijft voor mij ons beste nummer en is van de hand van Danny met tekst van Sgoen.

groetjes,

Jan (Woodfever)