2008-08-07

Waar vind je de canvas teletekst ?

Ik lees graag teletekst via internet. (Voor tennis en voetbaluitslagen zijn dat de enige tekst-only paginas zonder reklame.) Helaas zijn er nu Olympische Spelen (kunnen mij geen zak schelen). De voetbal en tennis paginas zijn afgeschaft tijdens de Spelen, wil je ze toch zien dan moet je teletekst op canvas bekijken.

En hoe doe je dat ? Blijkbaar niet via teletekst.canvas.be ... want dan krijg je dezelfde boodschap. Enig idee of de teletekst van canvas ergens online staat ?

1 comment:

Sven Van Hulle said...

Dag Paul
Ik heb het zelfde probleem. ik zit in Spanje en ik kijk ook graag op internet wat er in de voetbal en tennis wereld omgaat naast de Olympische spelen maar jammer genoeg heb ik de volgende boodschap gevonden op Canvas.be:

Sportaanbod teletekst tijdelijk niet op canvas.be
Antwoord
Tot 25 augustus zijn de pagina's 400 tot 598 van teletekst ontdubbeld, dit wil zeggen verschillend op Eén en Canvas vanwege de Olympische Spelen. Op teletekst van Eén wordt het Olympisch programma op die pagina's gezet, op teletekst van Canvas loopt het gewone teletekstprogramma met de gewone sport- en voetbalpagina's.

De VRT beschikt echter niet over de technische infrastructuur om ook via internet de opsplitsing van teletekstpagina's voor Eén en Canvas door te voeren. Daarom is gekozen om het Eén-programma van teletekst mèt Olympisch sportnieuws online te zetten op alle websites. Voor het voetbal- en andere sportnieuws van teletekst kunt u dus tijdelijk enkel terecht op uw tv-toestel.

Vanaf 26 augustus is het normale teletekstaanbod opnieuw online te raadplegen.
Online kunt u op Sporza.be altijd terecht voor al het sportnieuws.

Met andere woorden, Belgie is gelijk een derdewereldland op dat vlak...
Beetje geduld tot ode 26e aug dus.
groeten uit Spanje