Geert is een bediende die regelmatig voor zijn werk naar conferenties gaat om samenwerking tussen organisaties te bevorderen. Hij werkt voor Sony, en is er ook verantwoordelijk voor de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van enkele produkten.
Geert spendeert zijn vrije tijd voornamelijk als vrijwilliger om de vrijheid van verschillende culturen te garanderen. Vrijheid en samenwerking zijn voor hem heel belangrijke waarden. Hij is gekend als een open persoonlijkheid en werkt mee aan tal van belangrijke Europese projecten ter bevordering van de leesbaarheid van cultuurhistorische en andere documenten. Geert heeft op deze manier veel mensen leren kennen, en wordt door nog meer volk bewonderd voor zijn inzet en vakmanschap.
In schril contrast met Geert is er de programmeur die met het pseudoniem G.N.U. door het leven gaat. G.N.U. is reeds jaren programmeur van apparaten, hij zit heel de dag te werken achter de computer. Niemand weet precies wat hij doet, maar het heeft te maken met invoeren van rare codes op een scherm zonder windows en zonder ikoontjes. Als G.N.U. thuiskomt dan kruipt hij onmiddellijk weer achter de computer, want zijn hobby is programmeren aan een obscuur systeem dat niemand gebruikt. G.N.U. kent veel mensen via internet die hij nauwelijks ontmoet in het echte leven.
de moraal van het verhaal: Hoe je jezelf verkoopt, heeft veel te maken met wie je voor je hebt!
De eerste man, de vrijwilliger die zich inzet voor vrijheid en openheid, is mijn goeie vriend Geert Uytterhoeven. De tweede man, de dag-en-nacht obscure programmeur, is eveneens mijn goeie vriend Geert Uytterhoeven.
Mensen die nauwelijks weten wat linux, 'open' en 'vrij' betekenen, die horen liever de eerste beschrijving en begrijpen niets van de tweede. Geeks en planet.greppers vragen zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen de twee beschrijvingen ;-)
7 comments:
Het blijkt een kleine wereld te zijn want ik ken hem nog uit zijn Amiga-days. Toen was hij wel enkel "Geert de programmeur".
Woops, blijk ik plots zelf op die planet.grep-lijst te staan, soit.
Ik ga natuurlijk geen oordeel hebben over Geert, maar ik heb wel een probleem met de politieke agenda van GNU. Heel wat GNU spullen zijn fantastische software, en ieder heeft recht op zijn mening (jawel, ik ben een grote voorstander van vrijheid), maar als je een 'product' samen verkoopt met 'politieke agenda', dan moet je niet verwonderd zijn als je een grote groep afschrikt. Volgens mij is dat een van de belangrijkste redenen waarom het gebruik van vrije software door Jan-met-de-pet na al die jaren toch een relatief marginaal gegeven gebleven is. Ik spreek hier uiteraard niet over servers of embedded devices, waar de keuze door gespecialiseerde personen gebeurd op basis van de kwaliteit van de software en niet zozeer door de politieke agenda erachter.
imho heeft gnu niets met politiek te maken, enkel met vrijheid.
en imho is vooral de marketing en de OEMsetup de oorzaak van het MS desktop marktaandeel. In de serverwereld is MS maar een kleintje in vergelijking met gnu software.
Gnu niet politiek? Heb je http://www.stallman.org/ al eens bekeken? Ok, Stallman is GNU niet, maar het is toch zo klaar als een klontje dat Stallman GNU en FSF opgericht heeft met een duidelijk politieke agenda.
Wat het tweede punt betreft, staan veel van mijn ideeën hier: http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1111
Who's this geert Guy ?
I know a similar guy .. he's called Compu :)
Jaja, de compu. Ik herinner mij de tijd dat de compu bezig was dat de Motorola 68000 processor zoveel beter was dan de Intel 80386 (toen Linux nog voor de kinderen was en echte mannen OS/2 geinstalleerd hadden).
Post a Comment