2008-01-23

soms heeft ne mens geluk

Tia Maria en inflatie ;-)

Eergisteren mijn tweede lading Tia Maria gaan halen bij wijnhandel Coenen in Tienen. 'k had vier flessen besteld. "Ah mijnheer" zei dat braaf mens "Ik ga ze u laten aan 14 euro per stuk, maar eigenlijk kosten ze 19.95 euro." Ikke dadelijk "oh bedankt, dat is sympathiek. Mag ik met bancontact betalen ?" "Jazeker" zei ze "dat is dan 79.80 euro in totaal!" (rekenen is soms moeilijk hee) "hela mevrouw ge hebt mij toch de volle pot aangerekend hee!?". "Oh sorry mijnheer, excuseer." Soit, de dame heeft zich uitgebreid verontschuldigd, en ikke keiblij met mijn (laatste) vier goedkope flessen Tia Maria.

Kostuum wordt niet omgeruild :(

Tien dagen terug een kostuum gekocht, maat 52 volgens de kapstok, efkes gepast in het paskotteke en dat zat wel goed. Na een uurke het kostuum gedragen te hebben toch beseft dat als ik dat nog langer zou aanhouden ik zeker geen kindergeld meer zou krijgen. Volgens de kostuumvest was het slechts een maat 50 ipv 52. Dus ikke terug om te wisselen voor een grotere maat. Een vriendelijke kassierster legde me uit: "Ah maar mijnheer, dat nemen wij niet terug want dat is al gedragen!" "Och dat is in de solden gekocht, wij ruilen geen solden." "Zonder kasticket geven wij niets terug." Potvolkoffie, 250 euro naar de botten, dat is niet zo leuk, en dat is allemaal de schuld van Vera en Anne die met mij niet willen gaan winkelen ;-) .

Kostuum wordt wel omgeruild :-)

Swat, na wat gezaag, gezever en gezwets van mijnentwege, en het consulteren van het diensthoofd (want ik ben daar al zeventien jaar vaste klant) komen ze tot de conclusie dat hunnen dienst dat kostuum wel wil strijken (of droogkuisen whatever) en dat ze voor ne keer toch iets uit de solden willen inruilen. Oef, dus enkel nog dat kasticketje afgeven. Hmm..niet in de portefeulle, niet in mijn zakken. "Sorry madam, dat ligt thuis...". "Tot morgen mijnheer."

Queeste naar een kasticket...pff

Terug thuis alles afgezocht, maar geen kasticket te vinden. Dan maar de oud-papier doos leeggemaakt, maar ook daar geen kasticket. Ik was nochtans zeker dat ik het vorige week donderdag bij had om de grote korting aan mijn moeder te laten zien. En de dag nadien ben ik naar d'Ardennen gereden. Mensenlief 't is niet waar hee, heb ik dat kasticket daar laten liggen. Ik weet zeker dat ik daar een klein briefke bij het oud papier (naast de kachel) heb gelegd. Ik zag mezelf al van Tienen naar Luxemburg crossen (via Brussel, want daar is de sleutel), er stond me nog een lange avond te wachten. Toch maar eerst ons moeder gebeld, en gelukkig lag het kasticket daar nog. Oef...een lange zinloze rit uitgespaard!

Ne mens kan soms geluk hebben...

3 comments:

Echt Antwaarpse Vera said...

Jaja, steek uw stommiteit maar op een ander! Of dat wij nu mee gaan shoppen of niet, ge zult nog altijd zelf moeten voelen ofdat de broek een beetje spant of niet ;-pp

Wat betreft die Tia Maria, zijn dat flessen van 1L? Zoja, dan hebt ge ne goeien deal gesloten. Bij ons in den duty free worden ze verkocht aan 17,50eu.

Paul Cobbaut said...

ok touché ;-)
Het kostuum is omgeruild, dus oef!

Het zijn flessen van 700ml, dus toch nog een redelijke deal.

Topanga said...

het is niet dat wij niet met jou willen gaan shoppen, wij willen alleen niet in het weekend gaan shoppen.