2021-05-19

Tide bestek (Deel 2)

Elf jaar geleden blogde ik over mijn Tide bestek. Bij deze een update.

Ik weet totaal niet waarom dit mij nu weer boeit, misschien omdat dit in de jaren 70 ons thuis bestek was? Toch zou ik graag de ontbrekende vleesvork, minivork en vismes hebben, wie wil ruilen?

Hier twee foto's van wat ik nu heb: (De inleg van de vleesvork, het kleinste vorkje en het vismes zijn copyright S.R.)

De geschiedenis van dit bestek: Het was te krijgen via premiebons die bij Tide waspoeder zaten in de jaren 1950 (en jaren 60?). Er bestaat een FB-groep voor Tide bestek, maar ik zit niet op FB. Veel kans hebben ze daar meer foto's en ruilmogelijkheden.

 

UPDATE 2021-05-20: Joepie 6 dessertvorkjes

UPDATE 2021-06-21: Danku Laura C. voor de vleesvork in uitstekende staat. Foto hieronder van deze grote Tide vork naast het grote mes (in mindere staat).


 

 

 

Nu enkel de vismesjes nog...

 

EDIT 2022-02-28: foto achterkant voor Hans


 

 

 

 

4 comments:

Gh0sty said...

Hoe grappig, ik zag net een paar weken terug iemand een vraag stellen over zulk bestek in een Leuvense Facebookgroup waar het vandaan kwam en daar werd diezelfde foto van u dan bij geplaatst dat het bestek van bij tide waspoeder was :D
Ik denk dat mijn grootouders zaliger daarvan mogelijk iets hadden, maar de meerderheid kwam van shell denk ik (met een soort roos aan het uiteinde)

Laura Alaerts said...

Dat was ik die het vroeg 😋 ik verzamel het ook en nu dat ik weet dat het van tide komt kan ik gerichter op zoek gaan

Hans Verhoeven said...

Hallo Paul,
Al zoekende via Google kwam ik jouw blog tegen over het Tidebestek "Revelation". Zou je mij ajb kunnen laten weten hoe dit bestek is gemerkt aan de achterkant? Ik ben bezig aan een website over de Gero bestekfabriek die in Zeist Nederland zat. Al zoekende naar informatie stuitte ik op een bericht dat de Gero in 1963 de bestekfabriek Reppel B.V. in Reppel had overgenomen.
Toen ik informatie aan het zoeken was over de B.V. Reppel kwam ik advertenties tegen van het wasmiddel Tide en dat men op de punten die in de dozen zat het bestek "Revelation" kon sparen - het zogenaamde Tide bestek. Bij de informatie die ik vond over het bestek "Revelation" kwam ik de bestekfabriek Reppel B.V. tegen. Ik ben echter vergeten op te schrijven hoe dit bestek gemerkt is en of het daadwerkelijk bij de Reppel gemaakt is?

Ik zou het heel erg waarderen als je mij dit wilt laten weten.

Vriendelijke groeten,

Hans Verhoeven - Arnhem

Paul Cobbaut said...

@Hans, ik laat je dat met plezier weten. Maar hoe kan ik je bereiken?