2022-08-21

Drie boeken

Door omstandigheden wat minder kunnen lezen, maar bij deze nog eens drie boeken:De Hel van Deurne-Noord is een verzamling getuigenissen van voetballers en trainers, en reporters, over hun ervaring op den Bosuil. Het dateert van 2016 ofzo denk ik, dus het is vooral dromen van een groot Royal Antwerp FC. Ik denk niet dat er toen iemand was die Naingolan of Alderweireld als spelers van den Antwerp zag.

Het boek leest zeer vlot, elke getuigenis is maar een blad of twee, soms drie. Ideaal voor bus en treinritten.


Ons Antwerpen heeft me blij verrast! Dit is een van de beste boeken dat ik al gelezen heb. Het dateert van rond 1931, de auteurs zijn dus al lang dood, anders had ik hen zeker bedankt.

In dit boek wandel je rond in het Antwerpen van 90 jaar geleden. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat er plannen zijn om een Rubenshuis te maken in de buurt van de Meir/Wapperstraat. Het plein dat nu 'Wapper' heet, bestond nog niet. Er is ook geen Astridplein (dat heette toen Statieplein), maar ze hadden wel net meer dan tienduizend schepen gehad in Antwerpen op 1 jaar tijd.

Ik ben zinnens eens met dit boek rond te lopen, want echt elke straat waar ze zijn wordt vermeld, tot huisnummers toe. De weg zou dus helemaal moeten te volgen zijn.


Starten met C is mijn introductie tot programmeren in C (ik kende totdantoe enkel Basic, Assembler en PASCAL, ah en COBOL). Dit was ons cursusboekje in Leuven in 1991 denk ik... en maakte mij een grote fan van C.

Ik ben het terug aan het lezen nu en beleef er weer veel plezier aan. Nog steeds fan van C dus, helaas ben ik momenteel niet zo'n goeie programmeur. Nu het bijna uit is, zal ik mijn odio applicatie maar snel aanpassen, voordat iemand deze klucht kan zien :)No comments: